fbpx

Предимства на къщите за гости

Защо да изберем къща за гости?
03.02.2021
Ползи от спане сред природата на Западните Родопи
17.02.2021

Предимства на къщите за гости

Предимства на къщите за гости. Една от формите на предприемачество в туристическата индустрия е развитието на къщи за гости. Ние представляваме къща за гости в Триград, работим вече над 15 години в сферата и държим на качестовото и на добрата храна и отношение.

Предимства на къщите за гости

Концепцията за „къща за гости“ е съвсем нова, влезе в употреба в края на 20 век. Но въпреки своята новост, това явление навлиза здраво в бизнес средата, превръщайки се в една от най-популярните форми на настаняване за пътуване. Актуални цени за нощувка.

Телефон за резервации: 0889 268 996

Къщата за гости е средство за настаняване на туристите, обикновено в селските райони, и за разлика от хотела има набор от параметри, които правят условията на живот в него близки до дома.

Предимства на къщите за гости
Предимства на къщите за гости

Какви са предимствата на къща за гости пред хотел?

Първо , разбира се, това е по-удобна, домашна обстановка.

На второ място , собствениците на къщи за гости, действащи както преценят, не са, за разлика от хотелите, под строгия контрол на държавните органи. Те не са обект на правилата и разпоредбите, задължителни за хотелите.

Трето , броят на етажите, стаите или стаите в къщата за гости не е регулиран.

Услугите на къщите за гости се използват от онези хора, които идват да почиват в провинцията, но нямат собствени домове или възможност да отседнат при роднини, предпочитат да пътуват до различни места.

Къща за гости Кристал в Триград, Западните Родопи.

Понастоящем тази форма е доста разпространена в онези територии, където туризмът се развива по-успешно.

Такива региони включват например Добринище, Банско. Настаняването в къщи за гости е по-евтино и в същото време гостите им имат по-голяма независимост, отколкото когато са настанени в хотели. Къщите за гости са добре оборудвани и разполагат с оборудването, необходимо за комфортен престой.

Поддръжката на къщите за гости е евтина, тъй като няма нужда да се поддържа голям персонал. Такива положителни аспекти като ниски разходи, малки данъчни облекчения увеличават печалбата на собствениците на къщи за гости.

В конкурентна среда всеки собственик на жилище се интересува от по-добро обслужване за своите клиенти, по-комфортно настаняване, което от своя страна прави услугата по-популярна и по-евтина.

Къща за гости в Западните Родопи

Къщите за гости в селските райони имат редица характеристики и имат свои специфики.

Развитие на къщи за гости и решаване на социални проблеми

Регионът Триград, като планински район, поради климатичните условия не може да предостави възможност за почивка през зимата.

Ние вярваме, че регионалните особености на природата, историята и културата привличат туристите именно в малките села, на бреговете на реки и езера, които са на разположение в достатъчно количество в региона. Следователно къщите за гости ще намерят своя потребител и ще продължат да се развиват.

Почивка в село Триград, къща за гости Кристал

Този тип предприемачество има значително социално значение. Като цяло в страната, и по-специално в Триград, понастоящем има диспропорция в количественото съотношение на селското и градското население.

Причините за изтичането на млади хора и хора на средна възраст от селото са очевидни. Това е липса на работа и ниски доходи, а не обременени с комфорт и неразвита инфраструктура, проявяваща се в отдалечено местоположение или пълна липса на болници, детски градини, културни домове и други подобни.