fbpx

Ползи от спане сред природата на Западните Родопи

Предимства на къщите за гости
10.02.2021
Защо да предпочетете къща за гости?
24.02.2021

Ползи от спане сред природата на Западните Родопи

5 големи ползи от прекарването на времето сред природата

Ползи от спане сред природата. С настъпването на лятото дните са дълги и с малко късмет също слънчеви. След като сте затворени в продължение на месеци, вероятно ще се побъркате.

Начинът, по който хората са се справяли с предизвикателствата през последните няколко месеца, варира значително при отделните хора. Сега повече от всякога всички трябва да следим не само собственото си, но и здравето и благосъстоянието на близките си. Цени за резервация на нощувка в къщата ни за гости!

Телефон за резервация: 0889 268 996

И не става въпрос само за физическото ни здраве. Нашето психично здраве е също толкова важно.

Къща за гости в Триград, Западните Родопи.

Спане на открито или поне в близост до природата ще окаже прекрасно въздействие върху физическото и психичното Ви здраве. Ние можем да Ви дадем този комфорт и релаксация на чист планински въздух и домашно приготвени храни и гозби от естествено гледани продукти.

Ползи от спане сред природата на Западните Родопи
Ползи от спане сред природата на Западните Родопи

Ум, тяло, дух е фраза, която продължавам да чувам напоследък. И така, какви прости стъпки можем да предприемем, за да се грижим за себе си?

Ползи от спане сред природата на Западните Родопи

По-здравословна диета и повече упражнения са два очевидни отговора, но има трети и това е моят любим, знаете ли за многото големи ползи от прекарването на време сред природата?

Където и да се намирате по света, вероятно около вас има много красиви външни пространства, някои от които може да познавате добре, а други все още не сте открили.

Ползи от спане сред природата

Многото ползи от прекарването на времето сред природата

И така, какви точно ползи могат да се получат от това да сте на открито и как те могат да подобрят вашето благосъстояние?

Неизлизането навън може да бъде огромна вреда за вашето щастие. Може да сте закъсали на закрито с липса на светлина или да сте тесни с липса на пространство.

1. Излизането навън може да ви помогне да се почувствате по-щастливи

Има причина сезонната депресия да е толкова разпространена през зимата и най-вече поради това, че хората прекарват твърде много време вътре без достъп до слънчева светлина. Това води до спад в нивото на хормона серотонин, който е свързан с депресията.

Освен това, когато можете да излезете навън, е по-вероятно да спортувате, освобождавайки ендорфини и други положителни химикали в тялото си.

Ако сте закъсали през цялото време, има вероятност вашето щастие и настроение да страдат много. Понякога може да ви е трудно да излезете навън, когато имате ангажименти за работа или времето не играе на топка, но отделете време това лято, за да се насладите на чудесното открито. Вероятно няма да съжалявате.

Ползите от прекарването на времето сред природата

2. Упражненията навън могат да бъдат много по-забавни от ходенето на фитнес

Една от най-добрите причини да излезете навън е способността да се упражнявате така необходимите упражнения в ежедневието си. Физическата подготовка е изключително важна част от живота ви и без подходящо количество упражнения може да се сблъскате с широк спектър от здравословни проблеми.

Работата на закрито не винаги е лесна, когато ви липсва място. Излизането навън ви отваря цял куп нови възможности, позволявайки ви да се разхождате, да джогирате, да карате с каяк или да се движите по пътя си към по-щастлив и здрав.

Дори ритането на футбол с няколко приятели или семейството ви в парка предлага страхотна работа.

3. Природата е прекрасен лечител

Страхотна форма за облекчаване на стреса е просто да излезете навън и да се насладите на красотата на света. Всъщност едно от най-добрите противоотрова за стреса е прекарването на време, заобиколено от природата, било то в провинцията, край морето или в богат на дървета парк.

Независимо дали се притеснявате за работа или липсата на такава, голям изпит, преместване на къща или някое от ежедневните предизвикателства, пред които всички сме изправени, излизането навън и насладата от природата е чудесен начин да се отпуснете и да премахнете стреса.

Ако се премествате вкъщи, струва си да помислите какви външни пространства ще бъдат достъпни за вас.

Спане сред природата на село Триград, Западните Родопи

Изследванията показват, че прекарването на поне два часа седмично сред природата има положително въздействие върху нашето здраве и благосъстояние.

И докато упражненията сред природата са още по-добри за вас, проучванията установяват, че простото отпускане сред природата има много положителен ефект и върху вас.

Подобните планински преходи и разходките в океана може да предложат най-доброто облекчаване на стреса, но е доказано, че градските зелени площи и дори ходенето по улица, облицована с дървета, предлага големи ползи за намаляване на стреса.

4. Витамин D срещу слънцезащитен крем

Друга важна причина да излезете навън е увеличаването на приема на витамин D, което ще изпитате от слънчевата светлина. Разбира се, трябва също да имате предвид, че твърде много слънчева светлина може да навреди.

Какво е твърде много зависи от вашия тип кожа, къде живеете, от времето на годината и дори от времето на деня. Всичко е свързано с баланса.

Вашето тяло обаче се нуждае от витамин D за голямо разнообразие от функции, вариращи от поддържане на здрави кости и мускули до регулиране на имунната ви система.

Ползи от спане сред природата на Западните Родопи

Като цяло, през лятото телата ни могат да получат целия необходим витамин D от слънчевата светлина. В много страни това не е така през зимата, така че може да помислите за приемане на добавка.

Дефицитът на витамин D може да доведе до множество негативни здравословни състояния, включително слаба имунна система, възпалени и чупливи кости и умора.

5. Прекарването на време на открито ви помага да заспите

Прекарването на почивка на чист въздух, на естествена светлина, упражнения и потапяне в майката природа може да ви помогне да спите по-добре. Добрият сън е от съществено значение за нашето физическо и психическо благосъстояние.

Така че излезте там и попийте красотата на великолепното открито това лято. Има много големи ползи от прекарването на времето сред природата.