fbpx

Почивка в Триград

Триград – една перфектна дестинация за мечтаната почивка

Търсили ли сте място, на което може да си починете от градския шум? Да се скриете от забързаното ежедневие, да се забавлявате и същевременно с това да се насладите на богатата природа на България?

Попаднали сте на правилното място – село Триград ще отговори на всички ваши изисквания.

Триград се намира в община Девин, Смолянска област. Най-лесно може да стигнете чрез собствения си автомобил. Пътят до селото е асфалтиран и безпроблемен, въпреки сравнително високата надморска височина от 1240 метра.

Дестинацията Триград ще ви спечели бързо. Както местното население, така и посетителите не могат да останат равнодушни към разнообразието от растения, животни и забележителности.

Природата около селото е изключително богата. Ще срещнете Приказна гледка към атрактивното китно село Триградразлични дървесни видове, както иглолистни – ела, смърч, бял и черен бор, така и широколистни – бреза, бук, трепетлика и др. Триград е перфектна дестинация за почитателите на билки. Районът около селото е прочут с многообразието от лечебни растения – жълт кантарион, мащерка, мурсалски чай, риган, лайка и коприва.

Тук ще откриете и застрашени видове растения и животни, които са голяма рядкост за българската флора и фауна.

Най-важните представители на растителния свят сародопска мерендера, родопска горска майка и стояново лютиче. Струва си да отбележим, че 5 вида царски орли, застрашени от изчезване в световен мащаб, все още се срещат в Родопите.

Да разгледаме и другите природни забележителности, с които е известен Триград.

До селото е разположено прочутото Триградско ждрело. Това е защитената местност, включваща едни от най-известните пещери в България – Дяволското гърло и Харамийската пещера. Местното население свързва Дяволското гърло с мита за Орфей и неговата любима – Евридика. Според преданията, Орфей трябвало да премине през пещерата, за да стигне до подземния свят и да си върне любимата.

Недалеч от Триградското ждрело се намира и друга известна туристическа дестинация – Ягодинската пещера.

Но всъщност най-голямото предимство на родопското село е спокойствието, на което може да се насладите по време на заслужкристал-триградената почивка. Триград все още е малко познат дори сред активните туристи. Това е особено
важно в днешно време, когато повечето планински курорти са се превърнали в пренаселени и шумни места. Въпреки уникалните природни дадености, малцина са щастливците, които посещават Триград редовно. А това прави селото своеобразен „оазис“ в планината.

Забравете за хилядите посетители, претъпканите хотели и презастрояването. Триград изглежда непокътнат на фона на общия упадък сред родния туризъм. Уютните семейни къщи, стопанисвани от местни жители, ще ви накарат се почувствате като у дома. Една от тях е нашата красива и кокетна Еко къща за гости Кристал – рай за ценителите на спокойствието и домашно приготвените вкусотии.

Не се колебайте повече. Подарете си заслужената почивка, от която се нуждаете. Ще останете очаровани от красотата на Родопите и ще получите спокойствие и отдих, за които винаги сте мечтали.

Еко къща за гости Кристал ви предлага невероятни възможности за почивка в планината – направете своята резервация за спалня, двойна или тройна стая сега!