fbpx

Къщи за гости Триград

дяволското гърло
Триград
01.10.2020
Дворът на Къща Кристал
Къща за гости в Триград
08.10.2020

Къщи за гости Триград

Трапезария с камина

Искате незабравима почивка в Триград? Къщи за гости Триград

Ние предлагаме прекрасно преживяване в Къщи за гости Триград. Къщи за гости Кристал в Триград предлага гостоприемство и семеен уют. Залагаме на домашните ни продукти, яйца, мляко, месо и плодове и зеленчуци.

Известни сме с прекрасната ни кухня и домашно приготвени ястия като домашните мекици на баба и родопското ястие Ашмар.

Телефон за резервация: 0889 268 996

Къщи за гости Триград

В района има множество забележителности и разбира се и места за почивка и отдих. След като направите няколко часова разходка в околностите по екопътека или обиколите пещерите в района или просто се насладите на прекрасна обиколка в гората.

То тогава ще имате нужда от място за почивка и релакс с добра атмосфера и кухня.

Къщи за гости Триград
Къщи за гости Триград

Какво ви предлага Къща за гости Кристал – Триград?

В къща за гости Кристал могат да нощуват до 10 човека, разположени в две двойни и две тройни уютни и чисти стаи с перфектен изглед към Родопите. Цените ни са супер добри за условията които предлагаме. Сред удобствата, които можете да използвате в къщата, са и:

  • телевизор с цифрова телевизия
  • голяма трапезария с камина
  • огромна библиотека с книги
  • безплатен безжичен интернет
  • просторна градина с барбекю
  • домашни еко продукти

Къща за гости Кристал в Триград предлага на всеки свой посетител да опита чудни еко продукти, приготвени от собствено стопанство – мурсалски чай, еко мед, еко домашно сладко и еко доматен сок. Изживейте мечтаната закуска сред родопската зеленина сред нашия просторен двор с голямо барбекю, изключително подходящо за настъпващото лято.

Дворът на Къща Кристал

Ползите от ходенето в гората и сред природата в Триград

Всички знаят, че ходенето на чист въздух е много здравословно. Разходката в гора или парк е двойно полезна. Да видим защо.

Подобряване на краткосрочната памет.

Учените са установили, че ходенето в гората подобрява краткосрочната памет с 20%. В същото време разходките в града по никакъв начин не влияят на скоростта на запаметяване.

Ето защо, ако спешно трябва да научите презентация, стихотворение или може би годините на всички велики революции – ние се екипираме с шапки, шалове и отиваме в парка!

Облекчаване на стреса.

Когато сме в гората, нивото на сърдечната честота и нивата на кортизол, които се считат за основен индикатор за нивата на стрес, падат. Например в Япония някои лекари предписват на хората „горски бани“. Ние ви предлагаме една и съща профилактика на различни заболявания.

Намаляване на нивото на възпаление.

Ако изведнъж възникне някакъв вид възпаление в тялото ви, свежият горски въздух ще помогне за намаляване на нивото на възпаление. Учените са регистрирали подобни наблюдения както при млади хора, така и при възрастни хора.

Почивка за ума.

Ако мозъкът ви е преуморен след докладване на работа или домакинска работа, елате в парка. На всеки се случва, че не можем да се концентрираме и мозъкът изглежда глух. Това състояние се нарича умствена умора. Най-доброто лекарство за такова заболяване са дърветата и горските пътеки.

Да кажем, че няма депресия и безпокойство.

Горските разходки са много ефективни за облекчаване на безпокойството и лечение на депресия. Положителният ефект ще се увеличи, ако сте и близо до езерцето.

На централната поляна можете да съчетаете бизнеса с удоволствието! Също така спортът на открито може да подобри настроението ви и да се отървете от лошите мисли.

Подобряване на зрението.

Учените са доказали, че отдихът на открито намалява риска от късогледство при децата. Такова изследване е проведено в едно от тайванските училища.

Там по време на почивката децата тичаха не по коридорите на училището, а на чист въздух. Броят на късогледите деца в такова училище е бил с почти 10% по-малък, отколкото в други.

Имат по-добра концентрация.

Ако трябва да вземете трудно решение, да анализирате сложни данни или друга задача, при която се изисква максимална концентрация, първо се разходете в гората.

Учените проведоха проучване, резултатите от което доказаха, че 30-минутна разходка в гората подобрява мозъчната концентрация. Също така такива разходки ще бъдат полезни за деца с хиперактивност и разстройство с дефицит на вниманието.

Развитие на креативността.

Учените са доказали, че разходките в гората насърчават творческото мислене. Ако трябва да намерите източник на вдъхновение или да решите някакъв творчески проблем, тогава коледните елхи и дъбовете определено ще ви помогнат. Според проучването тези, които са били сред природата в продължение на четири дни, са изпълнявали творческите задачи по-бързо и лесно.

Намаляване на налягането. Освен намаляване на тревожността и сърдечната честота, ходенето сред природата може да понижи и кръвното налягане.

Превенция на рака. Японски учени са установили, че пребиваването в природата стимулира производството на мастни протеини. Районите с гори и паркове имат много по-ниски нива на смъртност от рак, отколкото индустриалните.

Телефон за резервация: 0889 268 996