fbpx

Къщи за гости в Западни Родопи и някои места по света!

В тази статия ще разгледаме някои места по света как ползват къщите за гости и какво представляват. Какви са разликите спрямо хотелите? И ще представим на вашето внимание къща за гости Кристал в Триград! Къщи за гости в Западни Родопи!

Телефон за резервация: 0889 268 996

Къщи за гости в Западни Родопи – Триград!

Къща за гости Кристал се намира в село Триград. Разположена е на много тихо и спокойно място в близост до гората, подходяща е за почивка и отдих далеч от шума на града.

Къщата се намира на 1270м надморска височина, което е предпоставка за чудесени температури за лятото, за почивка в планината и разходки сред природата.

Къщата е пригодена за почивка както на млади семейства, така и на групи от хора до 10-12 човека, капацитета е от 5 стаи и 4 тоалетни с 2 бани.

На разположение на гостите на Къща за гости Кристал е и голяма трапезария с камина, телевизор, Wi Fi интернет и хладилник.

Къщата за гости в Триград, осигурява домашен уют и възможност да прекарате няколко незабравими дни със семейството или приятелите си, без да ви липсва дома, защото нашите гости казват, че се чувстват като у дома си.

Невероятната домашна храна и прекрасните ястия привличат туристи към нас.

В следващите редове ще разгледаме с какво се отличава къщата за гости от хотелите.

Какви са разликите между къща за гости и хотел?


Докато търсите достъпни квартири по време на пътуване, вероятно сте се сблъскали с такова понятие като къща за гости или къща за гости. В тази статия ще говорим по-подробно за това какво представлява и по какво се отличава къщата за гости от хотела.

Родопи къща за гости

Къща за гости е къща за гости, собствениците на която живеят в нея или наблизо, а стаите в къщата се отдават под наем на гостите. Къде да отседнем в Западните Родопи, след екскурзия до Триград и Триградското ждрело, Ягодина и други обекти в района?

За разлика от хотела, няма рецепция, която е отворена през цялото време, затова се препоръчва предварително да се съгласува времето за настаняване с домакините.

Самите собственици са ангажирани с поддръжката на къщата или привличат помощници, които също не работят по цял ден, но идват за няколко часа, например, за почистване на стаите за гости.

Къде да почиваме в Родопите, близо до Триград?

Няма строги изисквания за номерата. В хотелите размерът на стаите и тяхното минимално оборудване се регулират, в случая на къщите за гости – всичко е по преценка на собствениците, поради което настаняването на такива места е по-евтино, а самите стаи са много по-скромни, отколкото в хотел.

Всъщност това е голяма къща с територия, стаи от която се отдават под наем на туристи.

Всяка държава или регион има свои собствени характеристики на къщи за гости. Места за настаняване в Триград, една много полезна статия, която може да ви е от полза за при избора на място, ние препоръчваме да изпитане уюта и топлината на къща за гости Кристал в Триград.

Къщи за гости в Европа

По правило европейските къщи за гости имат много по-малко стаи от хотелите, само 5-15. И за разлика от хостелите, това не винаги е опция за бюджетно настаняване, като хотелите, те могат да бъдат с различни нива на комфорт, но тук няма категория звезди. Можете да се ориентирате само по удобствата в стаята и цената.

Къщи за гости на островите

За разлика от европейските къщи за гости, на островите цената може да включва не само настаняване, но и хранене, трансфери, забавления и т.н. И там има повече стаи, броят на стаите може да достигне 30-40. Съвсем наскоро писахме за къщи за гости на Малдивите.

Самите стаи обикновено са много скромни. В най-евтините къщи за гости стаята ви може да има само легло и мрежа против комари над него.

Между другото, гореща вода също не винаги е достъпна на такива места, така че ако това е от значение за вас, проверете предварително тази точка. В противен случай при пристигане няма да имате най-приятната изненада.

Голямото предимство на къщите за гости е, че ценовата политика там не е строга и ако не останете няколко дни, тогава можете да се пазарите.

Къща за гости и хотел: Каква е разликата?


Когато избират място за престой, много хора смятат, че къща за гости и хотел са едно и също и няма значение къде да отседнете. Това далеч не е така. Каква е разликата между тези два типа институции? Хотел или къща за гости в Триград , кое да изберем?


И двете заведения са предназначени за временно настаняване на туристи, тяхното обслужване, тоест те са включени в хотелиерството. Разликата между двете обаче е голяма:

Всеки хотел, за разлика от къща за гости, изисква лицензиране. Последното не подлежи на контрол от много държавни агенции.
Хотелите имат, за разлика от къща за гости, предписани санитарни и епидемиологични изисквания.


Оформлението на сградата на къщата за гости е изцяло изпълнение на идеята на собственика, като правило има не повече от два или три етажа и около 10-15 стаи. Хотелът обикновено има много повече стаи и стандартно оформление.

Разлики между къщата за гости и хотел


Удобствата в хотела са разположени в самата стая, както и в кухненския бокс, а в къщата за гости има обща кухня и баня с тоалетна, което не създава неудобства поради малкия брой обитатели. Някои собственици обаче допълнително оборудват баня в стаите.


Процесът на обслужване и персоналът в хотела са строго контролирани в целия хотел.

Членовете на семейството на собственика или домакинята често работят в къщата за гости, така че няма такъв строг стандарт за качество, но атмосферата е по-топла.


Разходите за обслужване на гостите и сградата в къщата за гости са по-ниски: подлежи на значително по-нисък данък, не се изисква класификация и процедура за присъждане на звезда в съответствие със стандартите за обслужване.

Това означава, че таксата за настаняване е по-ниска.
Често къщите за гости се намират извън града, където има чист въздух и красива природа. Хотелите се намират главно в рамките на града.

Вие избрахте ли си място за почивка?


Когато избирате къде искате да отседнете, много зависи от целта на вашето пътуване. Ако отивате в командировка или искате да се отпуснете сами, хотелът е по-подходящ, а за семейно забавление или голяма приятелска компания уютът и топлата атмосфера на къщата за гости са перфектни .

Телефон за резервация: 0889 268 996