fbpx
Дворът на Къща Кристал

Къща за гости в Триград

Къща за гости Кристал – перфектното място за почивка в Триград

Къща за гости Кристал в село Триград, Ви предлага прекрасни условия за почивка и отдих. Достъп до екологичко чисти и местни продукти, като билки, мед, млечни и месни продукти, диви плодове. Достъпност до планински преходи и в радиус невероятни забележителности – пещери. Места за настаняване в Триград.

Телефон за резервация: 0889 268 996

Къща за гости Кристал в село Триград
Къща за гости Кристал в село Триград

Какво ви предлага Къща за гости Кристал в Триград?


В къща за гости Кристал могат да нощуват до 10 човека, разположени в две двойни и две тройни уютни и чисти стаи с перфектен изглед към Родопите. Сред удобствата, които можете да използвате в къщата, са и:

  • телевизор с цифрова телевизия
  • голяма трапезария с камина
  • огромна библиотека с книги
  • безплатен безжичен интернет
  • просторна градина с барбекю
  • домашни еко продукти
  • разглеждане на забележителностите в Триград
Къща за гости Кристал в село Триград
Къща за гости Кристал в село Триград

Какво е къща за гости и по какво се различава от хотел?

Къща за гости също gest house Trigrad , концепцията е широко използвана в областта на туризма. За разлика от хотелите, къщата за гости има набор от параметри, които правят условията за живот в нея близки до дома.

Къщата за гости в Триград е частно домакинство , собственикът на което я отдава (под наем) изцяло или на стая. Често самият собственик и семейството му живеят в едно и също домакинство, но на отделен етаж или в отделна част от домакинството.

Предоставяйки тези или тези услуги, собственикът на къщата за гости действа по свое усмотрение, но се контролира от много държавни агенции, които контролират и хотелите. Това има своите положителни и отрицателни аспекти.

Евтини нощувки в къща за гости в Триград

Цените за нощувка в къща за гости Кристал в Триград

Броят на етажите и площта на къщите за гости, както и броят на стаите и стаите не е регулиран. Но като цяло това са дву- или триетажни сгради, с обща площ около 400 м² и броят на стаите около 10-20. Безплатна територия на къщата за гости, основната й част е заета от самата собственост на дома.

Концепцията за къща за гости е широко разпространена в България особено през последните 10-15 години.

Къщата за гости има редица характеристики, които правят условията за престой в нея много подобни на тези у дома. Къщите за гости обикновено са частни вили. Собствениците им отдават под наем стаи или цялата къща. Най-често самите собственици живеят в една и съща къща, но на отделен етаж.

За разлика от хотелите, къщите за гости не се контролират от много държавни агенции. Собственикът прави оформлението на къщата, броя на етажите и стаите (стаите) по свое усмотрение. Но като правило етажността на къщата за гости не надвишава 2-3 етажа, а броят на стаите е 20-30.

Групова почивка в къща за гости в Триград

В къща за гости Кристал могат да нощуват до 10 човека, разположени в две двойни и две тройни уютни и чисти стаи с перфектен изглед към Родопите.

Територията на къщата обикновено е малка, по-голямата част от площта е заета от самата къща. Въпреки че има къщи за гости, например като нашата, където на територията има кухня, детски кът и зони за отдих.

Поддръжката на къщата за гости и обслужването на гостите са много по-евтини от поддръжката на хотела. Това се дължи на факта, че къщата за гости не се подчинява на правилата и изискванията, приложими за хотелите.

Например, статутът на къща за гости не задължава да присвоява и координира с контролиращите структури звездния рейтинг. Освен това няма санитарни и епидемиологични изисквания за къщите за гости. Къщи за гости в Триград.

За кои хора е подходяща къщата за гости?

В къщите за гости обикновено отсядат хора, които идват да си починат, често семейства.

По нивото на обслужване и качеството на предоставяните туристически услуги съвременните къщи за гости не отстъпват на хотелите, а в някои случаи дори ги надминават.

Това се дължи на по-ниските разходи за поддръжка на къщата, отколкото на хотела. Собствениците използват печалбите, спечелени от споразумението, като полагат всички усилия, за да направят къщата им да изглежда по-привлекателна от тази на конкурентите.

Много къщи за гости създават условия за комфортен престой с деца , като осигуряват на гостите детски креватчета, столчета за хранене, колички.

Групите които ни посещават най-вече са от млади хора които искат да се полюбуват на природата и да се отдадът на отдих и приятна атмосфера на Западните Родопи. Да опитат от традиционните ястия.

Домашен козунак в триград
Домашен козунак в Триград

Нашата къща за гости Кристал също е оборудвана с всичко необходимо за престоя на малките гости с техните родители. Ние не стоим на едно място, а непрекъснато се развиваме, отчитайки желанията на нашите гости.

Телефон за резервация: 0889 268 996