fbpx

Забавления в Триград

 

konеЗабавления в Триград

Посещавайки къща за гости Кристал, вие ще имате възможност да се насладите и на множество забавления и разглеждане на забележителностите на Триград – разходки по еко пътеки, пикници, конна езда, риболов и алпинизъм ще направят вашата почивка пълноценна.

В близост до Триград са пещерата „Дяволско гърло”, Триградско ждрело и Харамийска пещера и ви приканват да ги разгледате, а ако вече сте ги посетили, нищо не ви пречи да ги преоткриете отново!

Недалеч от къща за гости „Кристал” по маркирана еко пътека се стига до „Ягодинска пещера” от където пък можете да поемете с джип до „Орлово око” и да разгледате планината от високо. Погледът ви ще достигне чак до величествените Рила и Пирин.

"Привалете камен"

„Привалете камен“

Ако сте истински запален турист (а не авто-турист) не пропускайте да посетите местността „Чаирите”. Там, освен вековни борове и смърч, ще видите и няколко свлачищни езера, а по пътя за тях „Пияната гора” и „пробития камък”, наречен от местните „привалете камен”.

пататник

вечеря в къща Кристал

Когато се върнете в къщата за гости, ще се заредите с нова енергия за следващия ден, тъй като кулинарните изкушения на домакинята ще ви задържат дълго около масата, докато похапвате прясна пъстърва или ароматен боб със седем билки, или пък автентичен пататник с ръчно точени кори.

Ако пък желаете, можете и сами да си приготвите любимите си ястия. Дали ще останете ден-два или ще прекарате седмица-все едно, прекрачите ли прага на къща за гости „Кристал” и в двата случая ще ви е трудно да се откъснете от тази идилия. Всеки посетител на къщата си тръгва с желание скоро да се върне отново за ваканция или уикенд с близки и приятели.

Заповядайте!  Винаги сте добре дошли!