fbpx

Места за настаняване в Триград

Кое е по-добро – хотел или къща за гости в Триград?
08.10.2020
Забележителности в Западните Родопи
Ползи от разходка в Западните Родопи
05.11.2020

Места за настаняване в Триград

Къща за гости Кристал - Триград

Едно от най-добрите места за настаняване в Триград е еко къща за гости Кристал. С невероятните глетки, прекрасната природа, добро и позитивно отношение, домашно приготвените ястия.

Еко къща за гости Кристал в Триград
Еко къща за гости Кристал в Триград

Еко къща за гости Кристал – Триград, е една от тези, в които бихме искали да бъдем сега и веднага, за да се насладим на забележителната красота на Родопите през пролетните и летните месеци.

Телефон за резервация: 0889 268 996

Зелените гористи пейзажи, които се откриват от всяка тераса на къщата ще накарат и най-големите ценители на природните красоти да посетят това райско българско кътче.

Домашни палачинки с домашно сладко в Триград
Домашни палачинки с домашно сладко в Триград
Мусака от домашно отгледани зеленчуци и месо
Мусака от домашно отгледани зеленчуци и месо в Триград

Еко къща за гости Кристал в Триград


В наши дни тази концепция за къща за гости, често се използва в сферата на туризма, но не всеки разбира добре какво означава. Къщите за гости донякъде приличат на хотелите, но за разлика от тях, в къщите за гости условията на живот са близки до дома. Това позволява на много хора да си направят екскурзия до Триград през лятото.

Къщите за гости са частни домакинства и собственикът може да отдава цялата къща като цяло или в отделни стаи. Много често в тези къщи собственикът живее с цялото семейство.

Те обикновено заемат или отделен етаж, или отделна част от домакинството. Собственикът на къщата за гости не е под контрола на много държавни агенции, поради което той може да предоставя определени услуги по свое усмотрение.

Невъзможно е да се отговори еднозначно дали това е добро или лошо, защото това има свои положителни и отрицателни аспекти.

Самостоятелни къщи за гости в Родопите

Нито някой закон, нито регулира броя на етажите, площта и броя на стаите, къщите за гости. Всеки собственик сам може да избере каква ще бъде тази сграда, но основно всеки строи дву – или триетажни къщи. Общата площ е приблизително 400 квадратни метра и има приблизително 20 до 30 стаи.

Свободната територия може да бъде много различна, за някои къщи за гости тя може да бъде малка, тъй като по-голямата част от нея е заета от самата собственост на дома, в други тя е доста голяма, а понякога дори резервоари (езера) и малки паркове са разположени върху нея.

Къща за гости в Родопите Триград

И къщите за гости, и името „къщи за гости“ се появяват сравнително наскоро, след 2005-2007 г. Те се появиха, защото собствениците решиха да ги отдадат под наем и да спечелят от това. Статутът на къща за гости е много полезен, тъй като не изисква от собственика да прилага правилата и разпоредбите, приложими за хотелите. Къщи за гости в Триград, най-добрият избор можете да направите при нас.

Например, къща за гости не трябва да се съгласява с регулаторните органи относно класа на хотела, т.е. нейната „звездна оценка“, както и редица други условия.

Услугите на къщите за гости

Услугите на къщите за гости обикновено се използват от хора, които идват да си починат, както и хора, които празнуват всякакъв вид празник, и за това те наемат цялата къща за гости.

Почивката в къщите за гости е по-евтина, отколкото в хотел, но изисква повече независимост от гостите. Нивото на услугата е достигнало високо ниво и всяка година списъкът на предоставяните услуги става все по-широк.

Места за настаняване в Триград

Трябва да се отбележи, че обзавеждането и оборудването на стаите с домакински уреди в къщите за гости понякога са много по-добри, отколкото в хотелите.

Това не е изненадващо, защото разходите в къщите за гости са много различни от тези в хотелите. За функционирането на къщата за гости собствениците не е необходимо да разполагат с огромен брой обслужващ персонал и няма характерни за хотелите елементи на разходите. Къщите за гости нямат големи данъчни облекчения.

Евтини нощувки в триград

След като прочетете всичко по-горе, не е трудно да се направят изводи, собствениците на къщи за гости имат много по-голяма нетна печалба и те имат възможност да я използват, за да създадат по-достоен поглед към своята къща за гости.

Ценови пакети за летният и зимният сезон 2021

Телефон за резервация: 0889 268 996