fbpx
Западните Родопи
10.03.2021
Семейна почивка сред природата
24.03.2021

Западни Родопи

Къща за гости в Триград, Западни Родопи

Искате да си подарите една прекрасна почивка в Западни Родопи, България. Ние ще Ви предложим една прекрасна почивка сред природата в къща за гости в Триград, Западните Родопи.

Прочути сме с нашата прекрасна кухня и костоприемство, в близост има множество места за релаксация и отдих, за преходи сред природата и за прекрасните забележителности на карстовите образувания, пещери и др. Актуални цени за резервация 2021г.

Телефон за резервации

0889 268 996

Лечебните свойства на въздуха в иглолистните гори на Западните Родопи

Лечебните свойства на въздуха в иглолистната гора на Западните Родопи
Въздухът с висока концентрация на фитонциди има положителен ефект върху нервната система, укрепва имунната система и повишава жизнеността.

Има подобрение в окислителните процеси и метаболизма, положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Важно е да се отбележи, че младите борове отделят много повече от тези вещества.

Западни Родопи

Може да се заключи, че колкото повече фитонциди във въздушните маси, толкова по-изразен е лечебният ефект.

Физиологично активните вещества си вършат работата. Етеричните масла, пинените и терпентина допринасят за факта, че човек с дихателни проблеми се чувства чудесно в иглолистна гора. Но ако имате сърдечни проблеми, не можете да останете дълго време в борова гора, особено през лятото. Хората с такива отклонения рискуват главоболие, затруднено дишане и болка в сърцето.

Борова гора и нервната система


Едва ли се сещате за по-добър естествен антидепресант от естествения аромат на борови иглички. Разхождайки се през иглолистна горичка, наслаждавайки се на смолист аромат, шумолещи звуци на клони – всичко това допринася за намиране на душевен мир, вътрешна хармония.

Ароматерапията и дори при такива условия е вълшебен релаксант. Можете да затвърдите успеха си с вана с борови иглички.