fbpx

Невероятната природа в Триград

Невероятната природа в Триград
Къде да почивам през уикенда в Западни Родопи?
01.10.2020
дяволското гърло
Триград
01.10.2020

Невероятната природа в Триград

Защо да предпочетете къща за гости?

Какво можем да извлечем от почивката ни в Триград?

На първо време можем да посетим и да се насладим на невероятната природа в Триград. Намира се в близост до град Девид и има множество забележителности които си струва да посетите:

Телефон за резервация: 0889 268 996

 • Триградско ждрело
 • Чешма и водопад преди Триград
 • Пещера Дяволското гърло и водопадите на река Триградска
 • Харамийската пещера до Триград
 • Чаирските езера край Триград
 • Буйновско ждрело
 • Ягодинска пещера
 • Ягодина и съборът
 • Панорамна площадка Орлово око над Ягодина
 • Дяволската пътека, недалеч от Триград и Ягодина

В следващи стаии на нашият блок ще представим информация и снимки за всеки един от обектите които можете да посетите.

Невероятната природа в Триград
Невероятната природа в Триград

Имате свободен уикенд изберете къща за гости Кристал в Триград

Чудите се къде да отседнете за около 20 лв на нощувка в активният летен сезон. Насладете се на прекрасните Западни Родопи и създайте спомени за цял живот. Прекрасни природни забележителности, невероятна домашна кухня и близост до тишина и природа. Проветете дати за вашата резервация.

Какви ползи ще имате от невероятната природа в Триград?

 1. Ще се наспите бързо;
 2. Ще се нахраните добре с качествена и вкусна традиционна храна;
 3. Може да се разхождате при екопътеки, по пещери, конен туризъм;
 4. Можете да си работите от разстояние тъй като предлагаме и добър интернет;

Елате в Триград и еко къща за гости Кристал за да получите здраве!


Вероятно за никого не е тайна, че туризмът в гората има благоприятен ефект върху нервната система на човека и допринася за психическото му равновесие.

В крайна сметка там, далеч от градската суета, от замърсения въздух и ежедневните грижи, мисли за които дори в съня не слизат от главата, цари естествен мир.

В гората има много нюанси на успокояващо зелено, въздухът, който укрепва имунната система, се йонизира с кислород и се пълни с полезни органични вещества.

Природата на Западните Родопи лекува

Още от древни времена хората са забелязали, че природата, с близостта си, помага бързо да се възстанови от болести, по-лесно е да се издържи на периода на рехабилитация след наранявания и операция. Дори болката не е толкова остра, ако слушате звуците на гората.

И сред средствата за справяне със стресови условия, разходките в гората заемат едно от първите места.

Не е за нищо, че ръководството на най-големите предприятия, изпращайки своите служители на почивка, избират точно тези места, където хората имат възможност да дишат горския въздух. След такава почивка човек се връща пълен със сили и енергия, готов за нови постижения.

За каква гора става дума?

За каква гора става дума – широколистна, иглолистна или смесена
Иглолистните гори се считат за най-добрите лечители. Въздухът в тези гори е богат на микроскопични частици, аерозоли от етерични масла, невидими за окото, но усещани от органите на дихателната система и следователно от целия организъм.

Фитонцидите, съдържащи се във въздуха на иглолистната гора, показват свойствата си от разстояние. Поради това въздухът в иглолистната гора, независимо от наличието на близките човешки селища, не съдържа почти никакви патогенни микроби, които замърсяват градовете.

Но, както във всичко, което касае човек, иглолистната гора със своя въздух има двусмислен ефект върху хората с различни заболявания. Показан е за хора с белодробно заболяване.

Най-полезни за тях са бораксът, чийто въздух спомага за подобряване на отделянето на храчки и облекчаване на кашлицата.

За кой не е подходяща разходката?

Но за човек, страдащ от сърдечна исхемия или хипертония, имащ бъбречни проблеми или страдащ от астма, разходките в такава гора не винаги са показани.

По време на периоди, когато смолистите вещества, съдържащи се във въздуха, достигат най-високата концентрация – това се случва през юни-юли – подобни разходки са противопоказани от лекарите за такъв човек: те могат да причинят шум в ушите, аритмия, главоболие и повишено кръвно налягане.

Широколистните гори са подходящи за излети в такива ситуации. Дъбовите фитонциди в такива гори, напротив, имат благоприятен ефект върху хората със сърдечни заболявания.

Във всичко това трябва да се вземе предвид и това, че гражданите трябва да свикнат с горския климат. Ето защо лекарите не препоръчват дълги разходки в гората в самото начало.Необходимо е постепенно да увеличавате времето на вашата „горска терапия“.

Телефон за резервация: 0889 268 996