fbpx

Почивка в Западните Родопи

Защо да предпочетете къща за гости?
24.02.2021
Западните Родопи
10.03.2021

Почивка в Западните Родопи

Какви са ползите от почивка в Западните Родопи?

Почивка в Западните Родопи. Чувствате се претоварени от работа или сякаш балансът ви между личеният и професионалният живот е изгубен? Пропуснахте ли плановете за почивка тази година?

Ако е така, не сте сами … но може би искате да знаете, че има много ползи за здравето, ако отнемате време от работа и отивате на почивка.

Телефон за резервации: 0889 268 996

Предлагаме Ви едно прекрасно място за отдих и почивка в близост до природата и природни забележителности, като Триградското ждрело, Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Орфеев връх и много други в района. Самостоятелна къща за гости Кристал в Триград, е едно прекрасно място където да си починете през лятото и да презаредите телата си.

Къде да почиваме в Западните Родопи?

Изследванията показват, че американците работят повече от всички в индустриализирания свят. Те също вземат по-малко ваканция, работят по-дълги дни и се пенсионират по-късно.

Почивка в Западните Родопи
Почивка в Западните Родопи

Треньор и треньор по управление на производителността и стреса, Джо Робинсън, автор на „Работи, за да живееш“ и „Не пропускай живота си“, казва, че проблемът се ръководи от редица фактори.

А именно съкращаването на работната сила и оскъдният персонал затрудняват хората, които вършат работата, да се измъкнат. Хората също се страхуват да си почиват в „ерата на съкращенията“ от страх, че ще изглеждат по-малко отдадени от колегите си.

Почивка в Западните Родопи

Ползи за здравето от почивката

Редица проучвания показват, че отнемането на време от работата може да има физически и психологически ползи за здравето.

Хората, които почиват, имат по-нисък стрес, по-малък риск от сърдечни заболявания, по-добър поглед върху живота и повече мотивация за постигане на целите.

Ако все пак се нуждаете от малко убедителност, ето списък с някои от допълнителните предимства на отнемането на време от работа.

Подобрено физическо здраве

Стресът може да допринесе за сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Както за мъжете, така и за жените, New York Times съобщава, че почивката на всеки две години в сравнение с всяка шест ще намали риска от коронарна болест на сърцето или инфаркт.

Почивка в Западните Родопи в село Триград, къща за гости Кристал

Подобрено психично здраве

Невролозите са установили, че мозъчната структура се променя от хронично излагане на хормона на стреса кортизол, който може да бъде основен фактор, допринасящ за тревожността и депресията.

Чувството на спокойствие се поражда от времето далеч от работа и облекчава стреса, което позволява на тялото и ума да се излекуват по начини, по които не биха могли, ако все още са били под натиск.

Ползи от почивката сред природата на Западните Родопи

По-голямо благосъстояние

Според проучване на Gallup, хората, които „винаги отделят време за редовни пътувания“, са имали 68,4 точки по индекса на благосъстоянието на Gallup-Heathway в сравнение с 51,4 точки за благополучие при по-рядко пътуващи.

Едно проучване установи, че три дни след ваканцията физическите оплаквания на субектите, качеството на съня и настроението са се подобрили в сравнение с преди ваканция.

Тези печалби все още са налице пет седмици по-късно, особено при тези, които имат повече лично време и цялостно удовлетворение по време на ваканцията си.

Повишете умствената си сила с почивка в Триград, Западните Родопи

Повишена умствена сила

След завръщането си от почивка работниците често са по-фокусирани и продуктивни. Проучванията са установили, че хроничният стрес всъщност може да модулира част от мозъка, която инхибира целенасочената дейност и може да причини проблеми с паметта. Отпускането може да настрои добре функциониращия мозък.

Подобрени семейни отношения

Прекарването на време в наслада на живота с близките може да поддържа връзките силни. Изследване на Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги в Аризона установи, че жените, които почиват, са по-доволни от брака си.

Намалено прегаряне на работното място

Работниците, които отделят редовно време за релаксация, са по-малко склонни да изпитват бърн аут или прегаряне, което ги прави по-креативни и продуктивни от техните преуморени, недостатъчно отпочинали колеги.

Само планирането на пътуването помага за повишаване на щастието

Изследванията показват, че най-големият тласък на щастието идва от планирането на ваканцията. Човек може да усети ефектите до осем седмици преди пътуването!

Изводът е, че отнемането на време от стреса на работата и ежедневието може да подобри нашето здраве, мотивация, взаимоотношения, ефективност на работата и перспектива и да ни даде почивката, от която се нуждаем, за да се върнем към нашия живот и работни места освежени и по-добре оборудвани за справяне каквото дойде.